Waarom vragen wij onze Freelancers met betrekking tot veiligheid het hemd van het lijf?

Waarom vragen wij onze Freelancers met betrekking tot veiligheid het hemd van het lijf?

Verwachte leestijd: 3 minutes

Online platformen zoals OrangeMatch zijn zeker geen nieuw fenomeen maar in de afgelopen jaren wordt – mede door Covid-19 – steeds meer online zaken gedaan. Deze toename van activiteiten trekt niet alleen betrouwbare partijen, maar helaas ook onbetrouwbare partijen aan, die het platform voor misleidende of frauduleuze praktijken proberen te gebruiken. Om financiële of reputatieschade tegenover betrouwbare partijen en het platform te voorkomen, is het dus belangrijk om onbetrouwbare partijen te weren.

Ken je klanten

De eerste stap in het toelaten van alleen betrouwbare partijen op OrangeMatch is het controleren van Freelancers. Dit proces van controleren (bijv. KvK- of btw-nummer) en identificeren (persoons- en adresverificatie) doen wij in meerdere stappen en moet afgerond zijn voordat de Freelancer daadwerkelijk gelden kan ontvangen. Hiermee voorkomen wij zoveel mogelijk identiteitsfraude. Doordat wij de betalingen via ons platform laten lopen, zijn wij verplicht tot het uitvoeren van goed klantenonderzoek volgens de Europese wet- en regelgeving. In Nederland is dit vastgelegd in de Wet Financieel Toezicht (Wft) en is uitgewerkt in de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme (Wwft). Dit klantonderzoek doen wij samen met onze betaalprovider “Stripe”, die een vergunning als betaaldienstverlener van de Nederlandse Bank (DNB) heeft.

Opdrachtgevers worden eveneens gecontroleerd, echter moeten zij veel minder informatie verstrekken. Door het gebruik van Stripe voorkomen wij naast verkopersfraude (Freelancers) ook kopersfraude (opdrachtgevers). Als een gebruiker geblokkeerd wordt in verband met het (vermoeden van) fraude op het ene platform via Stripe, kan deze ook niet meer handelen op de andere aangesloten platformen, zoals OrangeMatch.

Wat betekent dit voor de privacy?

Onderzoek door een financiële instelling voelt aan als een inbreuk op je privacy en een gebrek aan vertrouwen. Het is echter een noodzakelijk kwaad dat wordt gedreven door de naleving van de regelgeving. Bovendien wordt het handelen op ons platform hierdoor stukken veiliger omdat alle gebruikers op dezelfde manier worden onderzocht. In onze privacyverklaring kun je nalezen welke gegevens wij waar en hoelang bewaren, hoe wij met je persoonlijke gegevens omgaan en welke GDPR-beveiligingen zijn ingebouwd om misbruik te voorkomen. Aanvullend is in de algemene voorwaarden omschreven hoe wij informatie met Stripe uitwisselen en welke voorwaarden van Stripe hierop van toepassing zijn.

Voor vragen kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Bronnen

Wie is OrangeMatch

Wij zijn een uniek zakelijk matching cloud platform met een persoonlijke Nederlandse touch.

Wij verbinden Nederlandse bedrijven die opdrachten hebben met goedgekeurde Nederlandse freelancers die deze opdrachten binnen een vooraf gestelde termijn kunnen vervullen. Matchmaking voor kleine en grote bedrijven dus. Het netwerk voor zowel opdrachtgevers als freelancers wordt via ons platform enorm uitgebreid, wat de kans op succes vele malen vergroot.

Daarnaast bieden wij beide partijen gemak en extra veiligheid door de afwikkeling en betaling via ons platform te laten lopen.

Klik hier voor het Freelance tekstschrijver handboek

OrangeMatch logo

Zakelijke matchmaking is onze core business

Laatste artikelen

 

Klaus Harm

Klaus Harm

Auteur Sinds: 20 November 2020

Hoi, ik ben Klaus, mede-oprichten en CEO van OrangeMatch.