Freelancers worden steeds belangrijker voor het Nederlandse MKB

Freelancers worden steeds belangrijker voor het Nederlandse MKB

Nederlandse bedrijven gaan steeds meer naar het model met een kern van vaste werknemers en daaromheen een freelance-netwerk. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek onder 500 bedrijven in opdracht van freelance-marktplaats Fiverr. 

Vlak na het uitbreken van de pandemie zijn bedrijven, wat digitalisering betreft, versneld van 2020 naar 2030 ‘gesprongen’. Dit is de belangrijkste reden dat ondernemers zich meer wenden tot freelancers. De afgelopen twaalf maanden hebben ondernemers er op verschillende manieren voor gezorgd dat hun bedrijf deze crisis het hoofd kon bieden, met name door online actiever te zijn. Bedrijven die helemaal geen digitale “mindset” hadden, moesten deze noodgedwongen versneld ontwikkelen. 

In de komende periode worden freelancers nog belangrijker volgens ondernemers. Een kwart van de ondernemers zegt meer en vaker freelancers te willen inzetten. Vooral in het digitale domein, zoals bijvoorbeeld voor omvangrijke IT-projecten, online marketing, programmeren en social media management. 

De rol van OrangeMatch

Wij helpen ondernemers de juiste freelancers voor hun uitdagingen te vinden. Ons platform biedt hun de mogelijkheid om binnen 2 minuten gratis een opdracht te plaatsen waarop Freelancers zich kunnen inschrijven.

Ons groeiende netwerk aan Freelancers beschikt over kennis en kunde in diverse vakgebieden, van web development en data science over marketing tot financiële ondersteuning en advies

Wie is OrangeMatch

Wij zijn een uniek zakelijk matching cloud platform met een persoonlijke Nederlandse touch.

Wij verbinden Nederlandse bedrijven die opdrachten hebben met goedgekeurde Nederlandse freelancers die deze opdrachten binnen een vooraf gestelde termijn kunnen vervullen. Matchmaking voor kleine en grote bedrijven dus. Het netwerk voor zowel opdrachtgevers als freelancers wordt via ons platform enorm uitgebreid, wat de kans op succes vele malen vergroot.

Daarnaast bieden wij beide partijen gemak en extra veiligheid door de afwikkeling en betaling via ons platform te laten lopen.

Klik hier voor het Freelance tekstschrijver handboek

OrangeMatch logo

Zakelijke matchmaking is onze core business

Bronnen

  • Delen:
Klaus Harm

Klaus Harm

Auteur Sinds: 20 November 2020

Hoi, ik ben Klaus, mede-oprichten en CEO van OrangeMatch.